Joutsassa kulttuurielämä on värikästä ja elämyksiä täynnä, etenkin kesällä. Oletko kuullut Haihatuksesta ja Kitagalleriasta? Ne ovat täällä meillä. Kansainväliset taidenäyttelyt, konsertit ja muut monitaiteelliset kulttuurielämykset ovat ylpeytemme Kulttuuritarjonnan lisäksi sekä kuntalaisia että matkailijoita ilahduttavat lukuisat urheilutapahtumat, markkinat ja muut kinkerit.

Taidetta- ja kulttuuria

Tustustu nykytaiteeseen tai koe historian siipien havinaa.

img_20230701_125807

Tapahtumatarjonta

Saisiko olla lavatanssia, markkinahumua, leffoja, keikkoja tai urheilua.

joutorock-tapahtumakuva

Voisit olla kiinnostunut

Nukkekotikylä Doll Landia hurmaa

Doll Landia on Joutsan kirkonkylällä sijaitseva erikoinen nähtävyys, joka on toistasataa minihuonetta ja yli 6 000 miniatyyriesinettä sisältävä nukkekotikylä. Nukkekotikylässä riittää ihmeteltävää, pieniä yksityiskohtia on niin paljon, ettei kaikkea yhdellä käynnillä edes huomaa! Doll Landian nuket seikkailevat muun muassa kuvitteellisella Joutsan rautatieasemalla junaratoineen ja rentoutuvat Juntti Pubissa.

Ilokuvafestivaali toista kertaa Joutsassa 1.-4.8.

Ilokuvafestivaalin elokuvat ja oheistapahtumat valtaavat Joutsan Kinon elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–4.8. Mäntyharjulla jo yhdeksän kertaa järjestetty festivaali toteutetaan viime vuoden positiivisten kokemusten jälkeen toista kertaa myös Joutsassa. Ohjelmisto koostuu festivaalin nimen mukaisesti hyvän mielen elokuvista, olipa sitten kyseessä dokumentti tai fiktio.

25-vuotta Haihattelua

Joutsan kunnan kesäsomettaja Aino Saarela kävi tutustumassa Haihatuksen juhlanäyttelyyn.

Haihatuksen 25. juhlavuoden kesänäyttely on vaikuttava kokonaisuus. Se pitää sisällään kolme erilaista osiota. Ryhmänäyttelyn, Jubilee –25 vuotta Haihattelua! Sekä yhteistaideprojektin nimeltä Voimametsä. Ryhmänäyttely on nykytaidetta parhaimmassa muodossaan. Se sisältää maalauksia, veistoksia, valokuvia, lyhytelokuvia, grafiikkaa, virtuaalitodellisuutta sekä interaktiivisia osuuksia näyttelyn kävijöille.

Kulttuurikentän villivarsa Taidelaitos Haihatus 25-vuotta 

Aivan nelostien läheisyydessä sijaitseva taidekeskus Haihatus viettää runsasohjelmaista juhlavuottaan Joutsassa, Keski-Suomessa. Kesän taidetarjonta koostuu neljästä eri näyttelystä, joista kolme löytyy Haihatuksen viehättävästä pihapiiristä, sen gallerioista ja veistospuistosta, sekä neljäs Suomen ainoasta kineettiseen, eli liikkuvaan taiteeseen erikoistuneesta KITA-galleriasta. 

Nostalginen päiväretki Joutsassa

Sukella maaseutunostalgiaan Joutsassa: päiväretki teemaan sopiviin kohteisiin vie sinut museoon, kahvilaan ja kirppikselle. Matkan varrella voit ihastella vanhoja puutaloja niin kirkonkylän keskustassa kuin sivukylillä.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search